Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Pesto

200gr olijven Het liefste zwarte olijven.
1  rode paprika pitten uithalen.
1 bolletje verse knoflook.
2 el olijfolie.
Peper en Keltisch zout naar smaak.

Doe alles in een blender pureer het, dit is de bases van de pesto, deze kun je uitbreiden door er ingrediënten aan toe toevoegen. 

Dit zijn enkele voorbeelden wat voor aanvulling je er aan kunt geven om het naar jou smaak te maken.

Ook kun je er b.v. tomatenpuree of een paar tomaten toevoegen

Of je voegt er 50 gram fetakaas, 100 gram fijn gemalen spinazie of boerenkool  ¼ theelepel kaneel toe,

Of als je het pittig wilt hebben voeg dan 1 tl cayennepeper en 1 tl paprikapoeder 1/2 tl koenjit toe.

Een blikje zalm of tonijn aan het basis recept toe voegen is ook lekker voor op een toastje.

Bereidingswijze:
Een eenvoudigere bereiding kan je je bijna niet wensen, ontdoe de knoflook van de velletjes en doe alle ingrediënten in de blender, keukenmachine of grote kom (als je de staafmixer gebruikt) en mix ze tot een egale puree.
 

 
 
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren