Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Recepten en tips 

Belangrijke voedingtips:

Nitraatrijke Groenten zijn:

Bieten, Koolrabi, Andijvie, Bleekselderij, Postelein, Spinazie, Raapstelen, Sla (vooral lollo rosso), Spitskool, Chinese kool, Paksoi, Venkel, Snijbiet, Radijs, Tuinkers.
 
Bij deze groente kun je beter géén vis eten. Dit vanwege de vorming van de kankerverwekkende stof Nitrosamine. Nitriet uit de groente samen met het aminozuur uit de vis geeft een ongunstige reactie op elkaar.
 
Als je groente stoomt behoudt je de meeste vitamine.

Nitraatarme Groenten:

Wortels, Pastinaak, Schorseneren, Knolselderij, Asperges, Uien, Prei, Witlof, Savooien en Witte Kool, Zuurkool, Spruitjes, Bloemkool, Broccoli, Peultjes, Doperweten, Sperziebonen, Snijbonen, Sugar snaps, Taugé, Komkommer, Courgette, Pompoen, Aubergine, Paprika, Rabarber.
 
Hier kan vis of vlees bij worden gegeten. Wees voorzichtig met rauw vlees, biefstuk en tartaar filet americain.

 
 
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren