Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Waarom krijg je buikpijn van noten

Van nature bevatten noten een kleine hoeveelheid toxische stoffen, zoals enzymremmers, fytinezuur, tannine en zogeheten goitrogenen. Dat zijn stoffen die de opnamen van jodium door je schildklier belemmeren.  Vandaar dat wijde zaden moeten weken om de schadelijke stoffen er uit te halen.

Hoe lang moet je de noten en zaden weken? 
Dit is het overzicht Noot/Zaad weektijd:
Amandelen 12 uur
Cashewnoten 4 uur
Chiazaad 20 minuten
Hazelnoten 8 uur
Hennepzaad niet weken
Macademia-noten, Para-noten, Pecannoten
Pompoenpitten, Walnoten en Zonnebloempitten week je 4 uur
Houd deze richttijden ongeveer aan. Zet de noten of zaden te weken in koud water met een klein scheutje appelazijn. Spoel ze daarna goed af in een vergiet.

Hoe droog je ze het beste:
Met keukenpapier krijg je noten vrij droog of leg ze een paar uur in de oven. beter is een voetselroger de zogeheten dehydrator, daar komt de temperatuur niet hoger van dan 42 graden. Je krijgt dan knapperige noten, zonder de toxische stoffen
 

 
 
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren