Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

  Quiche of Hartige Taart

Ingrediënten: bodem
250 gram speldmeel
Mespuntje  zout
125 roomboter, uit de koelkast
1 ei
3 eetlepels koud water,
 Springvorm, bakpapier, bonen die je normaal moet weken.
 
Meng de bloem met het zout in een mengkom. Snijd de koude boter in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter en meng dit door de bloem. Wrijf het met je vingers tot een korrelig geheel. 
 
Voeg het ei en water toe en meng dit kort, tot je van het deeg een samenhangende bal kunt maken. Voeg als het deeg te droog is een klein beetje extra water toe. Kneed vooral niet te lang. 
 
Verpak het deeg in folie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast voordat je het verder gaat verwerken. 
Voor een goede quiche zonder net-niet-gare bodem is het belangrijk het deeg eerst blind te bakken. Als steunvulling kun je gebruiken: keramische bakbonen, gedroogde bonen, ongekookte rijst of spliterwten. 
Verwarm de oven voor op 180 C. Rol het deeg dun uit en bekleed hier de ingevette vorm mee. Laat de zijkanten van het deeg over de vorm hangen. Prik de bodem in met een vork om te voorkomen dat die tijdens het bakken bol gaat staan. 
Leg een stuk bakpapier over het deeg, en verdeel de bonen hierover en bak de bodem 15 minuten. 
Haal de vorm uit de oven en verwijder het bakpapier met bonen die je in een pot kunt doen zodat je ze de volgende keer weer kunt gebruiken. 
Snijd de rand van de vorm met een bij. Zet de bodem terug in de oven en bak het nog 5 minuten. 
Het deeg is goed gebakken als het licht goudbruin van kleur is. Laat de bodem  afkoelen voor de vulling er op gaat.
 

Hartige taart
2 personen
Verse bieslook
Verse basilicum
Verse knoflook ongeveer een halve bolletje
2 Stukken wilde zalm
3 Uien
1 Prei klein
Halve stronk Broccoli
Taugé hand vol
4 Eieren
Room
Brie
1 Paprika
1 tl Koenjit
Peper zout   
Feta
 
Je kunt b.v. een vers soeppakket nemen daar zitten ook verschillende groenten in.
Schil de uien en snijd ze in ringen en bak ze even kort in een pan met 2 el sojaolie, voeg de in hele kleine stukjes gesneden knoflook toe de klein gesneden prij, taugé, broccoli, tl koenjit, peper en zout toe. Snij de bieslook en basilicum klein en voeg het als laatste toe voor dat het in de oven gaat.
Doe wat sojaolie of pindaolie in een pan en bak daar de met peper en zout bewerkte vis in, snij hem in kleine stukje en voeg hem bij de groenten.
Klop de eieren met de room
Bereidingstijd: 20 minutes
Kooktijd/baktijd: 60 minutes
 

 
 
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren