Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Bananen brood 


1 el citroensap
½ tl citroenschil
50 gr haver vlokken
3 eieren
2 rijpe bananen
1 kiwi
4 vijgen zonder pit
5 abrikozen (gedroogd)  
1 zakje vanillesuiker  
1 el lijnzaad
1 tl kaneel poeder
 
150 gram boekweitmeel/ speltmeel
mes puntje zout
1 zakje bakpoeder (16 gram)
50 gr roomboter
 
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht oven).
Doe de bananen samen met de abrikozen, vijgen (zonder pit)  Vanillesuiker,  2 eieren, citroensap en citroenschil, kiwi (zonder schil ) het lijnzaad en de havervlokken, in een keukenmachine zo dat het een gladde massa is of gebruik een staafmixer.
.
Doe in een andere kom het meel, zout 1 ei 50 gr boter en de bakpoeder doe het met een mixer door elkaar en giet  de rest erbij. Klop het goed door elkaar, en doe een stuk bak papier in de cakevorm (23 cm) zet hen in het midden van de oven en bak hem in 45 minuten gaar. Het brood is gaar als de prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt,

 
 
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren